Undersøkelse og røntgen

For å ta vare på dine tenner er det viktig med regelmessig behandling og vedlikehold. Ved en normal undersøkelse hos oss tas det 2 stk. tannrøntgen – en på hver side, hvor du biter tennene sammen (BiteWing). Tannlegen gjennomfører en klinisk undersøkelse der man sjekker tenner, tannkjøtt og munnhulen for sykdommer. Dersom det er nødvendig, supplerer man med flere tannrøntgen eller et panoramarøntgen (OPG) av hele kjeven. I tillegg gjøres en grundig tannrens.

Vi tilbyr automatisk innkalling etter avtale, slik at din tannhelse blir optimalt ivaretatt.

Røntgen

Ved klinikken har vi digitalt røntgensystem og alle behandlingsrom er utstyrt med røntgenapparater. Det plasseres en sensor inn i munnen på pasienten og bildet kommer øyeblikkelig opp på skjermen i det aktuelle behandlingsrommet.

Vi har også et Panorama-røntgenapparat kalt OPG (Ortopantomografi). Dette er et digitalt oversiktsbilde over alle tennene og kraniet. Bildet gir oversikt bl.a. over visdomstennenes beliggenhet, sykdommer i kjevene, bihuler, kjevestruktur og bein. Oversiktsbildet gir mer diagnostisk viten som brukes i behandlingsplanleggingen. Ved planleggingen med å sette inn implantater i kjeven, tas det alltid OPG.

Vi får av og til spørsmål om det er farlig å ta røntgenbilder. Med digitalt røntgen er dosen røntgenstråler du utsettes for ufarlig og kraftig redusert.
Dersom du vil lese mer om dette kan du gjøre det på Statens strålevern sine egne nettsider.

Bestill time i dag